رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کاربا اشاره به اینکه نمایندگان کارگران انتظار برگزاری جلسه شورای عالی کار را دارند گفت:کاهش ۳۰۰هزار نفری تقاضای شغل به معنی این است که جوانان بیکار به خاطر نبودامنیت شغلی تمایل به یافتن شغل ندارند.

فرامرز توفیقی ،رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان این که تقویت قدرت خرید کارگران مهمترین مسئله ی کارگران است که باید به آن رسیدگی شود گفت:فعلا خبری از جلسه شورای عالی کار نیست. کارگران توان ادامه زندگی ندارند.

وی ادامه داد: صندوق بین المللی پول سازمانی است که کل اقتصاد کشورها را رصد می کند؛بر اساس اطلاعات و داده های هر کشور نظر می دهد, پیش بینی  کرده است رشد در سال ۹۹مثبت خواهد شد و  تورم به زیر۲۰درصد می رسد. بر اساس گزاش هایی که ارائه می شود,آنها به تورم ۴۱ درصد اشاره کرده اند, نه تورم۳۴درصد. یعنی برای سال ۹۹تورم ۳۰تا۴۰ درصدی را دیده اند, زمانی که این عدد و رقم دیده می شود، نباید فراموش کنیم که بر اساس اطلاعات و داده های آماری که دولت ها می دهند, هر دولتی در دنیا,باید تلاش کند که روند اصلاح شود.

توفیقی بیان کرد:با شرایط موجود این نگرانی وجود دارد که تورم بالای۳۰تا۴۰درصد وجود داشته باشد. زمانی که مرکز تحقیقات سازمان برنامه و بودجه عدد و ارقام را اعلام می کند و تورم زیادی را برای سال ۹۹پیش بینی می کند,این را گره می زند به سیاست هایی که بانک مرکزی باید انجام دهد. در سیاست های بانک مرکزی نه با نرخ ارز,نه فروش سکه و… موفق نبودیم. در راستای مشکلات معیشتی که برای مردم وجود دارد,میزان فرزند آوری به زیر ۱ درصد رسید. افزایش نرخ جمعیت زیر یک درصد شد.

رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای اسلامی کار گفت:اینکه تقاضای شغل ۳۰۰ هزار نفر کم شده است به معنی این نیست که بیکار نداریم بلکه به این معنی است که جوانان متقاضی شغل به دلیل پایین بودن دستمزدها, استرس های ناشی از قراردادهای کوتاه مدت,رغبتی برای ورود به بازار کار ندارند و همین باعث می شود در مشاغلی جذب شوند که سهمی در تولید ناخالص ملی ندارد. این موضوع باعث ایجاد بداخلاقی های اجتماعی می شود. بر همین اساس افرادی که کنار سفره تولید ناخالص ملی هستند, اما سهمی در تولید ندارند و از آن می خورند, هزینه مبادله و واسطه گری را افزایش می دهند, همین  موضوع می تواند باعث نگرانی هایی شود. اگر تمام این مسائل را کنار هم قراردهیم مشاهده می کنیم که نگرانی نمایندگان کارگری این است که خانواده های کارگری تاب و توان ادامه زندگی را ندارند.

برای حل این مشکل هیچ راهی جزحمایت از کارگران وجود ندارد. دولت باید به وظایف حاکمیتی خود ورود کند,اگر نخواهد بازنگری در فرآیند حقوق کارگران انجام دهند, بدون شک نه کارفرمایان شکاف بین سبد معیشت و دستمزد کارگران را جبران می کنند و نه کارگران توان و تحمل این شکاف را دارد. دولت باید نقش آفرینی کند و نقش خود را بپذیرد.

وی ادامه داد: نمایندگان کارگران انتظار دارند که به زودی جلسه شورای عالی کار برگزار شود,نگران عقب افتادگی این جلسات هستیم,زمانی که دولت به بانک مرکزی دستوراجرای تورم ۲۳تا۲۴درصدی را می دهند, به معنی این نیست که تورم به ۲۳تا۲۴ درصد می رسد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *