راه اندازی کسب و کار آنلاین

 

مزرعه کارآفرینی

راه اندازی کسب و کار از جلمه کارهایی است که هر انسانی حداقل یکبار به آن فکر می کند. با گسترش دیجیتال، راه اندازی کسب و کار آنلاین و اینترنتی مورد توجه قرار گرفته است.

هرگاه تصمیم به راه اندازی یک کسب و کار گرفتید، در قدم اول به این نکته توجه نمایید که آیا به آن کسب و کار علاقه مند هستید یا نه؟ زیرا بی میلی در هر کاری شما را برای ادامه راه بی انگیزه می کند و ادامه آن را بسیار دشوار می نماید. به هر حال شروع هر کاری دردسرهای خاص خود را دارد که انگیزه، نیروی محرک شما برای پشیبرد اهداف تان است. بعد از آن به سراغ ایده های نو و خلاقانه بروید که البته عملی کردن این ایده ها در بستری چون اینترنت کار زیاد دشواری نیست! چون این فضا به شما این امکان را می دهد که با صرف هزینه ای اندک تمامی ایده های تان را عملی کنید. حالا این سوال پیش می آید که چگونه می شود یک کسب و کار آنلاین راه اندازی نمود و در آن موفق شد؟!

به هر حال راه اندازی یک کسب و کار دیجیتالی آن هم از صفر و رساندن آن به نقطه ۱۰۰، اگر در محیط اینترنت هزینه چندانی نداشته باشد، حتمأ زمانبر خواهد بود. پس زمان کافی برای آن صرف کنید.

در چه زمینه ای اقدام به راه اندازی کسب و کار آنلاین کنیم؟

در ابتدا به شناختن توانایی های خود بپردازید. البته گمان نکنید شما در همان ابتدا احتیاج به توانایی خاصی دارید امّا داشتن مهارت هایی هر چند کم و اندک شما را برای رسیدن به مقصودتان یاری می رساند پس برای به دست آوردن آن مهارت ها زمان صرف کنید. بعد از آن به دنبال این باشید که احتیاج بازار کنونی و افراد چه از نظر کالا و چه از نظر فعالیت را شناسایی کرده و آنهایی را که با توانایی شما هماهنگ تر است و می توانید در برطرف کردن آن گامی بردارید، برای حوزه کاری خود برگزینید. اگر هم بین دو حوزه کاری مردّد شدید، می توانید از ابزار google trends استفاده نمایید. این ابزار به شما این امکان را می دهد که بفهمید کدام حوزه کاری بازار تقاضای بهتری دارد و مردم رغبت بیشتری به آن نشان می دهند. این ابزار در واقع میزان صعود و نزول یک کلید واژه خاص در طی جستجوهای گوگل را نشان می دهد.

اگر هم تخصص خاصی ندارید، می توانید به فروش کالاهایی بپردازید که افراد به آن احتیاج بیشتری دارند. پس با بررسی بازار به لیست کامل آن کالاها دست پیدا کرده و در سایت خود به فروش آن ها اقدام نمایید.

نکته دیگر، توجّه به سایت های رقیب است که می تواند دید شما را نسبت به کاری که قصد شروع آن را دارید، بازتر نماید. دقت نماید که آن ها در سایت شان چه خدماتی را به مشتریان شان ارائه می دهند یا اینکه درچه مدّت زمانی به پیشرفت دلخواه خود رسیده اند. با این کار به نقاط ضعف و قوت رقیبان تان پی برده و از نقاط ضعف آن ها استفاده کرده و در همان زمینه، کسب و کار آنلاین خود را گسترش دهید. به مجموعه این اقدامات تعیین استراتژی می گویند.

اقدامات راه اندازی کسب و کار آنلاین

پس از تبیین استراتژی بازاریابی، حالا نوبت طراحی یک وب سایت برای راه اندازی کسب و کار آنلاین تان است. برای طراحی سایت باید ابتدا یک دامنۀ مناسب با کسب و کار خود انتخاب نمایید. خرید هاست (Host) نیز بسیار مهم است. پس هرگز سراغ هاست های ارزان قیمت که سرعت پایینی نیزدارند، نروید.

بعد از تهیه دامنه و هاست، به طراحی سایت خود در محیط وردپرس (WordPress) بپردازید؛ زیرا هم رایگان است و هم محیطی را فراهم نموده که با کمک آن می توانید تمام ایده های خود را اجرائی نمایید. همچنین افزونه ووکامرس (WooCommerce) در وردپرس این امکان را برای شما فراهم نموده تا بتوانید در داخل سایت خود یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی نمایید.

ایجاد یک درگاه پرداخت آنلاین در مرحله بعد برای وب سایت تان الزامی است که می توانید این کار را با کمک گرفتن از سایت هایی که به صورت واسطه، چنین خدماتی را ارائه می دهند، انجام دهید و در این مورد اصلأ نگرانی به خود راه ندهید؛ زیرا همه آن ها قانونی و دارای مجوز رسمی می باشند.

در مرحله آخر که مهم ترین قسمت کار است، باید به ایجاد ترافیک برای سایت خود بپردازید که این کار از راه بازاریابی امکان پذیراست. البته روش های دیگری چون سئو سایت یا سرعت لود شدن آن یا استفاده از محتواهای غیر کپی، میزان مراجعه بیشتر مخاطبان به سایت شما نسبت به سایت های رقیب نیز می تواند از نکات مهم در ایجاد ترافیک برای سایت باشد.

راه اندازی یک کسب و کار آنلاین شاید به همین سادگی باشد امّا رسیدن به مرحله فروش مستلزم تلاش های بی وقفه است. شما با انواع بازاریابی دیجیتالی که انجام می دهید، علاوه بر اینکه سایت و محصولات خود را به مخاطبان معرفی می کنید، باید بتوانید اعتماد آن ها را به خود جلب نمایید و از بین مراجعه کنندگان به سایت تان و حتی خریداران محصولات تان مشتریان وفادار جذب کنید که این کار آسانی نیست. به هر حال باید بدانید که اگر یک وب سایت دارید یا قصد راه اندازی آن را دارید، باید به عنوان یک مدیر توانا بتوانید به بازاریابی دیجیتالی بپردازید. شما حتی اگر بی نظیرترین محصولات و سایت را داشته باشید امّا در معرض دید مشتریان تان نباشید، سودی را شامل حال تان نمی شود؛ زیرا چه اهمّیّتی دارد که شما یک وب سایت قدرتمند با محصولاتی منحصر به فرد داشته باشید امّا مشتری برای سفارش نداشته باشید.

در واقع بازاریابی آنلاین یا دیجیتالی به تمامی بازاریابی هایی گفته می شود که در بستر اینترنت انجام می شود و به شما در شناساندن محصولات یا فعالیت هایتان به اقشاری از جامعه که به آن ها نیاز دارند، یاری می رساند. این نوع بازاریابی هدفش تبدیل مشتریان گذرا به مشتریان وفادار با یافتن سرچ های مختلف گوگل است. بدین ترتیب باعث بالا رفتن ترافیک هدفمند سایت شما شده و با بازگرداندن سرمایه به شما کمک بزرگی می کند.

از انواع بازاریابی می توان به بازاریابی محتوایی، بازاریابی اپلیکیشن های مختلف، تهیه ویدئوهای تبلیغاتی، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی شبکه های اجتماعی مختلف و تولید محتواهای گوناگون برای آنها نام برد که به خاطر کم هزینه بودن، سرعت اثر بخشی بالا، قابلیت برقراری رابطه ای دو طرفه بین مدیران سایت ها ومخاطبان شان، بازگشت سریع سرمایه، امکان آمار گیری سریع از نتایج بازاریابی و در انتها دیده شدن در سطح وسیع و میلیونی مورد استقبال عمومی قرار گرفته است.

منبع: drmehryazdan.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *