۱۰  گام  برای موفقیت در کارآفرینی

 

مزرعه کارآفرینی

بی شک موفقیت رویای هرکارآفرین است. به عنوان یک کارآفرین خواه در آغاز مسیر حرفه‌ای خود باشید، خواه سال ها تجربه داشته باشید رویای موفقیت چیزی نیست که به راحتی دست از سر شما بردارد. در این مقاله سعی داریم شما را با ۳۰ روش کاربردی برای کسب موفقیت بیشتر در عرصه کارآفرینی آشنا کنیم.

  1. استقامت داشته باشید

منظور از استقامت، پایداری است. در واقع استقامت خاصیت اصلی کارآفرینانی است که وقتی همه او را از ادامه راه باز می‌دارند و یا به تضعیف روحیه او می‌پردازند دست از تلاش برندارد. خلاصه اگر سخت کوش و پایمرد نباشید جایگاهی در دنیای کارآفرینی نخواهید داشت.

  1. خود را به چالش بکشید

وقتی از به چالش کشاندن صحبت می‌شود منظور این نیست که منتظر باشید دیگران شما را با چالشها روبرو سازند. بلکه این خود شما هستید که باید با آغوش باز به استقبال چالشهای گوناگون رفته و خود را محک بزنید. زمانی که با چالشهای مختلف، توانایی های خود را به بوته آزمایش می‌گذارید خواهید دید که پس از مدتی، انجام بسیاری از کارهای دیگر برایتان آسانتر خواهد گشت. بنابراین از مواجهه با چالشهای بزرگ و غیرعادی نهراسید.

  1. عاشق کارتان باشید

آیا لزومی دارد به این نکته اشاره کنیم که اگر عاشق کار خود نیستید آن را کنار بگذارید؟ بالطبع کارآفرینی مستلزم ساعات کار طولانی و تحمل مشقت‌ها و فداکاریهای فراوانی است. این دشواریها تنها به فراخور میزان عشقی که به حرفه خود می‌ورزید آسان خواهند شد. آیا تابحال با این سوال مواجه شده اید که چرا برخی کارآفرینان هیچ گاه احساس خستگی نمی‌کنند؟ این روحیه خستگی ناپذیر تنها در گرو عشق و علاقه به کار است. تحقیقات نشان داده‌اند که ۴۴ درصد از کارآفرینان جهان، کسب و کار خویش را در آغاز بر پایه عشق و علاقه به کار راه اندازی نموده‌اند. آیا فکر می‌کنید به عنوان یک کارآفرین آنقدر عاشق باشید که بخشی از این آمار باشید؟

  1. ریسک پذیر باشید

طبیعت انسان به گونه‌ای طراحی و خلق شده که عموما از ریسک کردن پرهیز می‌کند اما یک کارآفرین باید این ویژگی طبیعی انسانی را از قاموس خود حذف کرده و حتی‌الامکان در راستای تحقق اهداف تجاری‌اش ریسک کند. مشخصا ریسک کردن همانطور که از نام آن پیداست همیشه با خطری بالقوه همراه است. اما زمانی که به جنبه‌های مثبت و سودبخش ریسک کردن فکر می‌کنید، ترجیح می‌دهید شانس خود را امتحان کنید. توصیه می‌شود که در هر شرایطی با بررسی موقعیتهای دارای ریسک، ریسکهایی را به جان بخرید که از احتمال موفقیت و سوددهی بیشتری برخوردار باشند.

  1. به خودتان اعتماد داشته باشید

اگر شما به خودتان اعتماد نداشته باشید چگونه از دیگران این انتظار را خواهید داشت؟ اصلا مگر غیر از این است که هر پروژه کارآفرینی از لحظه‌ای آغاز می‌شود که صاحب آن به ندای درونی خود گوش فرا داده و با اعتماد به خود کسب و کارش را تاسیس نمود؟ به علاوه مردم طرفدار کارآفرینان و مدیرانی هستند که از اعتماد بنفس کافی برخوردار باشند. بنابراین هرگاه احساس کردید به قدر کافی به خودتان اطمینان ندارید، تنها کافیست فهرستی از توانایی‌ها و تجارب خویش را تهیه و مرور کنید و به خاطر همه دستاوردهایتان به خودتان تبریک بگویید. البته اعتماد به خود مانع از این نمی‌شود که در صورت لزوم از کمک و همراهی دیگران بهره‌مند نشوید. اما در نهایت شما به عنوان فردی که ملقب به عنوان کارآفرین هستید می‌بایست به آراء خود برای تصمیم گیریهای مهم تکیه کنید و منتظر نظر دیگران نباشید.

  1. کمتر بترسید

از قدیم گفته‌اند ترس آدمی را فلج می‌کند، پس فکر نکنید صرف اینکه به عنوان یک کارآفرین به کار مشغولید، ترس نمی‌تواند در هر مرحله از کار گریبانگیر شما شده و از ادامه راه منصرفتان کند. بنابراین لازم است در تمامی طول راه حرفه‌ای خود ترس به دل راه ندهید. چرا که ترس مانع از آن می‌شود که به قوه درک و شهود خود گوش فرا دهید و یا در راستای موفقیت ریسک کنید. چنانچه اصولا فردی بسیار محتاط هستید و بر این نقطه ضعف خود واقفید به هیچ عنوان نگران نباشید. از همین حالا می‌توانید با استفاده از راهکارها و مهارتهای مختلف ترس خود را مدیریت کرده و شهامت را به یکی از ویژگیهای بارز شخصیتی خود بدل سازید. یکی از معروفترین روشهای مبارزه با ترس، تمرین اعتمادبنفس است.

  1. اهداف خود را در ذهن مجسم نمایید

اگر می‌خواهید اهدافتان به واقعیت تبدیل شوند، کافیست آنها را پیش چشمان خود ببینید. خاطرتان آسوده باشد، ما هیچ راهکار معجزه‌آسا و جادویی برای تحقق این رویاها نداریم. اما شدیدا توصیه می‌کنیم که در تجسم رویا و اهدافتان به قدری شفاف و دقیق عمل کنید که گویی سالهاست با آن زندگی‌ کرده‌اید. به طور مثال اگر آرزو دارید پس از چند سال کسب و کار خود را بین المللی کنید، نام کشورهایی را که دوست دارید در آنها نمایندگی داشته باشید از پیش تعیین نمایید. برای اینکه به اهداف خود روح واقعیت بدمید روشهای متعددی را می‌توانید به کار ببندید. به طور مثال می توانید هدف خود را :

طراحی کنید.

با جزئیات بنویسید.

به فرد دیگری بگویید.

عکسهای مربوط به آن را جمع آوری نمایید.

  1. با افراد مناسب شریک شوید

شاید این شرط از چشم بسیاری از شما کارآفرینان پنهان مانده باشد. در وهله اول به نظر می‌رسد که کارآفرینان یکه و تنها کسب و کاری را مدیریت می‌کنند. اما واقعیت این است که هیچ کس حتی یک کارآفرین تراز اول نیز نمی‌تواند در انزوا و بدون کمک یک تیم از شرکا و پرسنل خوب و حرفه‌ای مسیر موفقیت را طی نماید. بنابراین توصیه می‌شود که با افرادی همکاری کنید که نه تنها از شخصیت خوبی برخودارند بلکه شما نیز به شخصه برایشان ارزش و احترام قائل هستید. یادتان باشد که شما فقط قادرید مهارت را به آنها بیاموزید، نه شخصیت را. پس در انتخاب شرکای خود بسیار دقیق و وسواسی باشید.

  1. مرد عمل باشید

مسلما دو صد گفته چون نیم کردار نیست. وقتی لقب کارآفرین را با خود همراه دارید از شما انتظار می‌رود که دست به اقداماتی بزنید که سایرین از انجام آنها عاجزند. به عبار دیگر کارآفرین اهل عمل است. او سعی می کند با عمل حرف خود را به دیگران منتقل کند. چرا که در نهایت، کارآفرین باید یک تغییر در جهان ایجاد کند. آن هم در جهانی که در طول تاریخ، مهمترین و سرنوشت سازترین تغییرات آن ناشی از عمل افراد بزرگ بوده‌اند نه حرف و سخن آنها.

  1. برای کارتان وقت کافی بگذارید

چه بسا افرادی که با این رویا وارد حرفه کارآفرینی شده‌اند که ره صدساله را یک شبه بپیمایند اما دیری نپاییده که دریافته‌اند این فکر خیالی باطل بیش نبوده است. متاسفانه بسیاری از ما وقتی با فرد موفقی روبرو می‌شویم بر اساس نتیجه نهایی که برایمان قابل مشاهده و لمس است قضاوت می‌کنیم. حال آنکه هیچ یک، به فراز و نشیبهای متعددی که در مدتی طولانی پشت سر نهاده وقعی نمی‌نهیم. هیچ موفقیتی یک شبه حاصل نمی‌شود بلکه موفقیت در گرو شکستها، نومیدی‌ها، تجارب و درسهای فراوانی است که در یک بازه زمانی نسبتا طولانی حاصل می‌شوند.

منبع: movafaghsho.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *