۱۰ گام برای موفقیت در کارآفرینی

مزرعه کارآفرینی

۱) به فکر ارائه محصولات خود باشید، نه فروش آنها

آیا شما دوست دارید کسی به زور چیزی را به شما بفروشد؟ اگر پاسختان منفی است پس چرا انتظار دارید دیگران از این کار شما استقبال کنند؟ پس اگر کارآفرین هستید و قصد دارید کالای خود را بازاریابی کنید، بهتر است آن را به دست مشتری برسانید نه این‌که به هر شیوه‌ای شده آن را بفروشید. به عنوان مثال شما می‌توانید پیش از فروش محصول یا خدمات خود، یک دوره آزمایشی آن را در اختیار مشتریان خود قرار دهید. بدین ترتیب آنها این آزادی را خواهند داشت که انتخاب کنند محصول یا خدماتی را بخرند یا خیر. با این روش، شما وفاداری مشتری را که یکی از مهمترین شروط یک کارآفرین موفق است تضمین خواهید کرد.

۲) تاتی تاتی کنید

به طور قطع برای موفقیت حرفه‌ای باید زمان و تلاش زیادی صرف کنید. پس از این بابت زیاد نگران نباشید؛ چرا که امری عادیست و کسی به شما خرده نخواهد گرفت. با این حال توصیه ما به شما این است که مسیر حرفه‌ای خود را به چندین مرحله کوچک تقسیم بندی نمایید. به محض مواجهه با مشکلات غیرقابل حل، خودتان را جای یک کودک دو ساله جا بزنید و تاتی تاتی به سوی آن گام بردارید. بدین ترتیب، شما می‌توانید هر مسئله را در زمان مختص به آن حل کرده و گام بعدی را بردارید.

۳) همه وقایع و برنامه‌های مهم را در تقویم خود یادداشت نمایید

حتی موارد جزئی را نیز وارد تقویم خود نمایید. مواردی از قبیل ساعات کاری، ساعات نهار و استراحت، تاریخ جلسه‌ها، قرار ملاقات با دوستان، کلاسهای ورزشی فرزندانتان، زمان باشگاه، و هرآنچه در طول روز، هفته، ماه و سال ممکن است انجام دهید باید در تقویم ذکر شوند. در واقع شما با این روش برای هر کدام از این امور زمانی تعیین کرده‌اید و خود به خود این پیام را به دیگران می‌دهید که در این بازه‌های زمانی وقتتان آزاد نیست. بدین ترتیب زندگی شما با برنامه‌ریزی و هدفمندی به پیش خواهد رفت. همچنین وقتی چشمتان به برنامه‌های تقویمتان می‌افتد دیگر بهانه‌ای برای لغو و یا تعویق آنها نخواهید داشت.

۴) ورزش کنید

آیا کسی هست که نداند تمام روز نشستن روی صندلی برای سلامتی انسان مضر است؟ مادامیکه از سلامتی خود مراقبت نکنید، قادر نخواهید بود از نتیجه یک کسب و کار فوق‌العاده موفق هم لذت کافی ببرید. ورزش کردن یکی از روشهای کاربردی خودمراقبتی است که به همه کارآفرینان توصیه می‌شود. حتی اگر قادر نیستید به باشگاه بروید می‌توانید با پیاده‌روی، مدیتیشن در اتاق کار و یا استفاده از پله به جای آسانسور سلامتی را به بدن خود هدیه کنید.

۵) تمرکز داشته باشید

درست است که زندگی کارآفرینان به ندرت منسجم است؛ اما شما نباید به هیچ عنوان با انجام چندکار به طور همزمان، سلامت و موفقیت خود را به خطر بیندازید. تحقیقات ثابت کرده‌اند که این روش به هیچ عنوان جواب نمی‌دهد. بهتر است بگوییم انسان از پس انجام چندکار به طور همزمان بر نمی‌آید. بنابراین اگر خواهان موفقیت هستید سعی کنید قدرت تمرکز خود را بالا ببرید و در هر زمان، تنها روی یک موضوع خاص تمرکز کنید. به طور مثال همین الان که در حال مطالعه ۳۰ روش موفقیت در کارآفرینی هستید، موبایل خود را در حالت سکوت قرار داده و تا پایان مطالعه این متن به چیز دیگری فکر نکنید.

۶) به خودتان زنگ تفریح بدهید

متأسفانه بسیاری از کارآفرینان گاها فراموش می‌کنند که باید زمانی را به خود اختصاص داده و به استراحت بپردازند. درست است که نمی‌توان هر روز یا هر هفته به مرخصی رفت. اما اگر تمام وقت خود را صرف کار کنید دیری نخواهدگذشت که از پا خواهید افتاد. این بی‌توجهی به استراحت اغلب ناشی از این دیدگاه کارآفرینان است که خود را فردی شکست ناپذیر می‌بینند. اما واقعیت امر این است که همه انسانها در نتیجه کار زیاد تحلیل رفته و فرسوده می‌شوند. و اگر در زمان مناسب به فکر استراحت نباشند ممکن است در آینده‌ای بسیار نزدیک با پیامدهای جبران ناپذیری مواجه گردند.

۷) سوال بپرسید

هیچ کس دانای مطلق نیست. هرگز، حتی وقتی در قله موفقیت قرار دارید از سوال پرسیدن ابایی نداشته باشید. وقتی از دیگران توصیه، نصیحت، راهنمایی، و اطلاعات کسب می‌کنید در حقیقت چیزی به خود و کسب و کارتان افزوده‌اید. همچنین وقتی عادت پرسشگری را در خود پرورش بدهید، تمایل به یادگیری دائمی در شما پدید خواهد آمد و چه کسی هست که نداند دانش مادر قدرت است؟

۸) از شکست نترسید

چنانچه در مسیر حرفه‌ای خود شکست خوردید آن را کتمان نکنید و یا از آن نترسید. خواه ناخواه، همه ما روزی در مرحله‌ای از زندگی شخصی یا حرفه‌ای خود با شکست روبرو خواهیم شد. پس چه بهتر که توانایی روبرویی با آن را داشته باشیم تا هرگز از تجربه آن شوکه و فلج نشویم.

۹) از همه چیز الهام بگیرید

کارآفرین فردی است که دست به آفرینش می‌زند. هر آفرینشی در پی الهام از منبعی دیگر روی می‌دهد. به عنوان یک کارآفرین سعی کنید همیشه در موقعیتهای الهام بخش قرار بگیرید و با آغوش باز از آنها استقبال نمایید.

۱۰) به دیگران کمک کنید

شاید بسیاری از کارآفرینان به دلیل مشغله زیادی که دارند اینطور فکر کنند که وقت کافی برای کمک به دیگران ندارند اما این یک حقیقت است که کارآفرینان در جریان کمک به دیگران می‌توانند به خود نیز کمک کنند. آنها از این طریق می‌توانند الهام بخش باشند. از طرفی، وقتی شما به فرد یا افرادی کمک می‌کنید، می‌توانید این انتظار را داشته باشید که آنها نیز پاسخ کمک شما را بدهند. بنابراین، هرگز از کمک به دیگران امتناع نکنید.

منبع: movafaghsho.com

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *