امضای توافق‌نامه راه‌اندازی اکوسیستم دیجیتال فرش دستباف

رئیس مرکز ملی فرش ایران از امضای توافق نامه راه اندازی اکوسیستم دیجیتال فرش دستباف خبر داد.

قالیبافی

         امضای توافق‌نامه راه‌اندازی اکوسیستم دیجیتال فرش دستباف

به نقل از وزارت صمت، فرح ناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه اکوسیستم دیجیتال فرش دستباف، بستر و محیطی دیجیتال مبتنی بر فناوری‌های (تکنولوژی‌های) وب و موبایل است که همه نقش آفرینان هنر- صنعت فرش دستباف از طریق آن می‌توانند کسب و کار خود را به صورت دیجیتال انجام دهند و به تعامل با یکدیگر بپردازند، از امضای توافق‌نامه «اکوسیستم دیجیتال فرش دستباف ایران» خبر داد.

رافع در خصوص اهداف کلی اکوسیستم دیجیتال فرش دستباف ایران گفت: توسعه زیرساخت دیجیتال کسب و کارهای مرتبط با فرش دستباف از تولید و بازاریابی تا فروش بدون محدودیت جغرافیایی و برای زبان‌های مختلف از اهداف مهم این توافق‌نامه است.

رئیس مرکز فرش ایران یادآور شد: توسعه بانک محتوایی مرجع در زمینه فرش دستباف به زبان‌های مختلف و برقراری ارتباطات دوسویه دیجیتال بین بازیگران اکوسیستم فرش دستباف و توسعه ساختار تجارت الکترونیک و فروش آنلاین از جمله اهداف این توافق‌نامه است.

رافع با بیان اینکه یکی از رویکردهای ارزشمند توافق‌نامه گسترش جامعه مخاطبین درون و برون مرزی است، خاطرنشان کرد: توسعه سیستم‌های پشتیبان فروش نظیر خدمات صدور بیمه‌نامه و کارشناسی، سیستم‌های پشتیبان تصمیم‌گیر و همچنین بهره‌گیری از ابزارهای دیجیتال در زمینه آموزش از موضوعات مطرح شده در توافق‌نامه است.

فرش تنها صنعت بومی کشور در اشتغال و ارز آوری است

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف کشور گفت: فرش در اشتغال و ارز آوری تنها صنعت بومی‌ کشور و مکمل شغل‌های دامپروری و کشاورزی است.

عبدالله بهرامی اظهار داشت: صنعت فرش در جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها و حاشیه شهرهای بزرگ نقش بسیار مهمی دارد.

رئیس کمسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران افزود: صنعت فرش تمام مولفه های اقتصاد مقاومتی را دارد و نیاز است که پیش از گذشته به آن توجه شود.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر بی توجهی و بی مهری به هنر صنعت فرش دستباف افزایش پیدا کرده است، گفت: این امر باعث شده که جایگاه این کالای فاخر در بخش تولید و صادرات کاهش زیادی  پیدا کند و از رغبت بانوان به فرش کم شود.

بهرامی ادامه داد: در چند سال گذشته شاهد خروج اساتید طراحی و استاد کاران ماهر قالیباف و پژوهشگران این هنر صنعت به کشورهای همسایه هستیم که با رفتن  نیروهای فنی و هنرمند، جایگزینی دیگر پیدا نخواهند کرد و این نام آوران با خود افتخار، فرهنگ، فن کوزه گری و هنر سه هزار ساله ایران را به رقبا و کشور های همسایه هدیه خواهند داد.

وی خاطر نشان کرد: اگر تاکنون رقبا فقط طرح‌های ما را برداشته و تولید می کردند دیگر نیاز به این کار ندارند چرا که اصل صاحب فن و صاحبان طرح ها را در اختیار دارند.                       

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف کشور تاکید کرد: متولیان امر باید به این صنعت نگاه ویژه‌ای داشته باشند تا بتوانیم با رونق صنعت فرش در کشور نه تنها به اشتغال کمک کنیم بلکه در سطح اقتصاد کلان و صادرات کشور نقش مهمی ایفا کنیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *