تخصیص بودجه ویژه برای مهارت آموزی در محیط واقعی کار

 

تخصیص بودجه ویژه برای مهارت آموزی در محیط واقعی کار
معاون وزیر کار با بیان اینکه “حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی آمادگی و ظرفیت مشارکت در اجرای طرح “آموزش در محیط واقعی کار” را دارند”، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بودجه ویژه ای را برای مهارت آموزی در محیط واقعی کار در نظر گرفته است.

غلامحسین حسینی نیا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: تجربه و مطالعات نشان می‌دهد که بهترین شیوه آموزش، آموزش در محیط واقعی کار است.

وی افزود: ۳۰ درصد از آموزش های مهارتی ارائه شده از طریق این سازمان به صورت تئوری و ۷۰ درصد آموزش ها به صورت عملی است و افراد در آموزش محیط واقعی کار به واحدهای کارگاهی معرفی شده و تحت پوشش بیمه حوادث قرار می‌گیرد که طبق آمار بیش از ۸۰ درصد این افراد جذب بازار کار می‌شوند و این طرح باعث افزایش بهره‌بری ملی می‌شود.

معاون وزیر کار با اشاره به نقش مهم اصناف در آموزش مستقیم محیط واقعی کار، گفت: ما آموزش و ارتقاء مهارت نیروی کار را در مراکز جوار و بین کارگاهی دنبال می‌کنیم و تا ابتدای دولت سیزدهم ۵۴۷ مرکز جوارکارگاهی داشتیم اما حالا این رقم به هزار و ۵۲۷ واحد رسیده و تا پایان سال تعداد این واحد‌ها به ۲ هزار عدد خواهد رسید؛ امید ما این است که هر کارخانه یک مرکز جوارکارگاهی داشته باشد، همچنین به دنبال کیفیت افزایی این مراکز هستیم.

وی ادامه داد: آمار عملکرد طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی در خوشه های آموزشی صنعت ۵۱ درصد، خوشه خدمات ۳۴ درصد، کشاورزی ۸ درصد و فرهنگ و هنر ۷ در سال گذشته بوده است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور خاطرنشان کرد: مرکز ثابت دولتی و آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد از ظرفیت های آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور می باشد که با همکاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی و اجرای طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار، انقلاب بزرگی در عرصه مهارت آموزی کشور ایجاد خواهد شد.

وی افزود: شبکه بزرگ صنفی، شبکه‌ای بسیار ارزشمند و ملی است که ظرفیت‌های گسترده‌ای برای مباحث مهارتی نیز ایجاد کرده؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی از مجموع ۳ میلیون واحد صنفی، آمادگی و ظرفیت مشارکت در اجرای طرح “آموزش در محیط واقعی کار” را دارند که این واحدهای صنفی از یک نفر تا چندین نفر را شامل می‌شوند.

معاون وزیر کار ادامه داد: در این طرح، مهارت های نرم، از جمله تعامل و ارتباط سازنده با مخاطب در مهارت آموزی علاوه بر مهارت های شغلی، نهادینه می شود و از این رو سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بودجه ویژه ای را برای مهارت آموزی در محیط واقعی کار در نظر گرفته است.

حسینی نیا تصریح کرد: ما آموزش و ارتقاء مهارت نیروی کار را در مراکز جوار و بین کارگاهی دنبال می‌کنیم و ۸۷ هزار و ۸۵۷ نفر دوره در ۶ ماه نخست سال جاری موفق به کسب و ارتقاء مهارت های مورد نیاز در حوزه صنایع، اتحادیه ها، اصناف و … شده اند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بهترین نوع آموزش را آموزش در محیط کار واقعی دانست و گفت: کسب مهارت در محیط واقعی کار، تفکری استراتژیک، انگیزه ساز و تخصص آفرین برای کارفرمایان و کارکنان است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *