هدف‌گذاری آموزش مهارت به بیش از ۱۲ میلیون نفر در بازه ۵ ساله

 

هدف‌گذاری آموزش مهارت به بیش از 12 میلیون نفر در بازه 5 ساله
رئیس سازمان فنی و حرفه ای با اشاره به نهضت مهارت آموزی در کشور گفت: پیش بینی مهارت برای ۱۲.۴ میلیون نفر در بازه زمانی ۵ ساله دیده شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ غلامحسین حسینی نیا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در نشست خبری هفته کارگر با عنوان نهضت ملی مهارت آموزی در گام دوم انقلاب با اشاره به اینکه فنی و حرفه ای نقش مهمی در تحقق شعار سال دارد گفت:به جای اینکه کارخانه ایجاد کنیم؛ با مهارت آموزی می توانیم از ظرفیت کارخانه ها استفاده کنیم.اگر نیروی انسانی ماهر و توانمند به کشور تزریق شود کمک کننده در رشد تولید است.وی به اشاره به اینکه ۲۶ میلیون جمعیت فعال در کشور داریم افزود: اگر طبق استاندارد جهانی هر ۵ سال یکبار مهارت به روز شود؛برای آموزش ۲۰ میلیون جمعیت باید سالی ۴میلیون نفر آموزش مهارت ببینند.حسینی نیا بیان کرد: کشور به جهش مهارت برای رشد تولید نیاز داردکه در قالب نهضت مهارت آموزی دنبال می‌شود.

وی با اشاره سنجش مهارت گفت:در راستای افزایش تولید و بهره وری نیروی کار و ضرورت تامین نیروی کار ماهر، سنجش مهارت کارآموزان، شاغلین بازار کار ، کارگران واحدهای صنفی ، صنایع و صنوف و… ، توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور صورت می پذیرد.

وی درباره عملکرد از ابتدای دولت سیزدهم گفت: سنجش مهارت تعداد ۲،۶۳۴،۴۰۳ نفر که نسبت به مدت مشابه ، به میزان ۱۲۰درصد رشد داشته است.

وی درباره برنامه سال ۱۴۰۲ گفت: سنجش مهارت تعداد ۱،۷۷۲،۴۵۵ نفر پیش بینی شده است که با رشد ۵ درصد نسبت سال ۱۴۰۱ همراه خواهد بود.

حسینی نیا بیان کرد: در یک برنامه پنج ساله ، سنجش مهارت تعداد ۱۱،۴۰۰،۲۲۸ نفر پیش بینی شده است که سالیانه رشد۱۱درصدبه همراه خواهد داشت.

رئیس سازمان فنی و حرفه ای درباره صدور گواهینامه مهارت افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌‎ای کشور براساس استانداردهای مهارت مبتنی بر طبقه بندی استاندارد بین المللی مشاغل ایسکو ۲۰۰۸ ، شایستگی ها ، صلاحیت ها و مهارت فنی و حرفه‌ای افراد را مورد سنجش قرار می دهد و در صورت احراز قبولی نهایی ، به استناد قوانین گواهینامه مهارت صادر می‌نماید.

وی درباره عملکرد از ابتدای دولت سیزدهم گفت: ۲،۱۳۶،۰۴۴ فقره گواهینامه مهارت برای ذی نفعان صادر، تمدید و تعویض شده است که نسبت به مدت مشابه، به میزان ۱۸۴درصد رشد داشته است.

وی درباره برنامه سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: ۱،۵۸۲،۵۰۰ فقره گواهینامه مهارت(صدور،تمدید و تعویض) پیش بینی شده است که با رشد ۱۵درصد نسبت سال ۱۴۰۱ همراه خواهد بود.

رئیس سازمان فنی و حرفه ای اظهار داشت:در حوزه آموزش در محیط کار واقعی تا پایان ۱۴۰۱آموزش ۳۰۰ هزار نفر ۹۸۶۵۹ نفر با رشد ۵۶ درصدی نسبت به دوره مشابه با اشتغال ۸۰ درصدی آموزش در محیط کار واقعی و همچنین ایجاد ۷۶۳۴۲ واحد پذیرنده ۳۶۳۴۲ واحد با افزایش ۲۲ درصدی نسبت به دوره مشابه انجام شده است.

وی ادامه داد: در برنامه پنج ساله نهضت مهارت آموزی در گام دوم انقلاب با توجه به نیاز بازار کار کشور به نیروی کار ماهر و ضرورت گسترش مهارت آموزی و لزوم دید بلند مدت نسبت به مهارت آموزی در کشور برای نخستین بار، این سازمان برنامه کلان و تحولی ۵ ساله (۱۴۰۲ – ۱۴۰۶) تحت عنوان” نهضت ملی مهارت آموزی در گام دوم انقلاب” را در ۸ بخش شامل تدوین و بازنگری استانداردهای آموزشی، شایستگی و ارزشیابی حرف ، آموزش ، سنجش شایستگی شغلی و صلاحیت حرفه ای، منابع انسانی، زیر ساخت ها ، ترویج فرهنگ مهارت آموزی و الزامات تحقق نهضت مهارت آموزی با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود سازمان و از طریق گسترش فعالیت بخش خصوصی تدوین و اجرای آن را در دستور کار قرار داده است.

وی بیان کرد:در این برنامه، مناطق شهری، روستایی و عشایری و همچنین اقشار مختلف جامعه اعم از شاغلین، کار جویان و سایر مهارت جویان، هدف مهارت آموزی می باشند. پیش بین شده بیش از ۱۶٫۵ میلیون نفر – دوره آموزش برگزار شود و نسبت به سنجش مهارت بیش از ۱۲٫۴میلیون نفر اقدام شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یک‌هزار و ۶۰۰ متر زمین و یک مرکز آموزشی ایجاد شده و یک‌هزار و ۸۰۰ میلیون ریال هم خیران کمک کرده اند که در طول انقلاب بی نظیر بوده است.

وی با بیان اینکه سه هزار مرکز جوار کارگاهی را در کارهای تولیدی و صنعتی راه اندازی کرده ایم، گفت: این کارگاه ها برای آموزش نیروی های کارآموز در نظر گرفته شده است.
حسینی‌نیا افزود: در طرح «کهاد» مهارت آموزی دانشجویان ۲۱ هزار و ۲۶۰ نفر و در طرح «نخلستان» فارغ التحصیلان ۱۴ هزار ‌و ۳۰۸ نفر دوره آموزشی سپری کردند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *