اختصاص ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای طرح کهکشان تعاون/ چهار استان برای اجرای طرح هدفگذاری شد

 

 

اختصاص 1100 میلیارد تومان برای طرح کهکشان تعاون/ چهار استان برای اجرای طرح هدفگذاری شد
معاون امور تعاون وزارت کار با اشاره به تصویب طرح کهکشان تعاون به عنوان یکی از طرح‌های جدید در دولت گفت:طبق این مصوبه، یک‌هزار و ۱۰۰میلیارد تومان بودجه برای آن مصوب شد که تاکنون چهار استان برای اجرای این طرح نیز هدف گذاری شده است.

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، در مفاد سیاست‌های ابلا‌غی اصل ۴۴ قانون اساسی، مقام معظم رهبری تأکید ویژه‌ای بر رشد و توسعه بخش تعاون و افزایش سهم آن در اقتصاد داشته‌اند و بهره‌گیری از ساختار حقوقی شرکت‌های تعاونی در طرح اعطای سهام عدالت به مردم، مورد توجه قرار گرفته است.

امروزه سازمان‌های جهانی، توسعه را بدون مشارکت عمومی‌مردم فاقد ارزش و اعتبار می‌دانند و بدین لحاظ اکثر کشورها از نهضت تعاون به عنوان یکی از ابزارهای مهم و مؤثر در امر توسعه استفاده می‌کنند و اگر رشد و توسعه تعاونی‌ها به‌اندازه‌ای باشد که اکثریت مردم را در بر گیرد، توزیع عادلا‌نه ثروت و ریشه‌کن کردن فقر و اختلا‌ف طبقاتی محقق خواهد شد. به عبارت دیگر، اشاعه فرهنگ مشارکت در بین جوامع و کشورها و حضور مردم در صحنه‌های اقتصادی و اجتماعی و مشارکت فکری و مالی آنها بهترین تضمین برای افزایش آگاهی‌ها، کاهش ضایعات، افزایش بهره‌وری تولید و توزیع، کاهش توقع ها و انتظارهای کاذب و بهینه‌سازی تعادل بین نیازها و امکانات است.    

از طریق فعالیت‌های تعاونی، سطح زندگی مردم به مراتب بهتر و سریع‌تر از شرایط بخش خصوصی ارتقا می‌یابد،بعلا‌وه فرهنگ تعاونی، اساس دموکراسی و مشارکت مردمی‌را استحکام می‌بخشد و تمام اقدام‌ها در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی را برای منافع افرادی که با هوش و درایت خود طرز تفکر جمعی و احترام به افکار و عقاید یکدیگر را پذیرفته‌اند، تعمیم می‌دهد.    

مهدی مسکنی,‌معاون امور تعاون درباره بخش تعاون و اهمیت های آن می گوید:تعاونی‌ها ظرف مدت یک‌سال و نیم گذشته در دولت سیزدهم ۲٫۵ درصد افزایش یافت و از ۹۷هزار تعاونی به ۱۰۱هزار تعاونی فعال در کشور رسید.

وی با اشاره به افزایش پرداخت تسهیلات در بخش تعاونی توسط دولت سیزدهم، افزود:  در پرداخت تسهیلات در حوزه تعاونی‌ها نیز ۱۸۱درصد افزایش داشتیم که در یک سال گذشته توسط بانک توسعه تعاون پرداخت شد.

مسکنی ادامه داد: در شورای عالی اشتغال و بر اساس دستور رئیس جمهور ۲۵درصد از تسهیلات تبصره ۱۸و  ۱۶نیز در بخش تعاون هزینه خواهد شد. این مصوبه به استان‌ها ابلاغ شده و مدیران کل استانی باید این سهم را مطالبه کنند و در اختیار تعاون‌گران قرار دهند.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در تمام تسهیلات تکلیفی که به بانک توسعه تعاون ابلاغ شده، به خوبی انجام شده و در این زمینه بانک توسعه تعاون جزء بانک‌های برتر است.

مسکنی همچنین به تصویب طرح کهکشان تعاون به عنوان یکی از طرح‌های جدید در دولت و در بخش تعاون اشاره کرد و افزود: هفته گذشته این طرح در سازمان برنامه و بودجه مصوب شد که در راستای توسعه کسب و کارهای خوشه‌محور و شبکه‌ای است.

وی در توضیح این طرح ادامه داد: در بخش تعاون شبکه‌ای از تعاونی‌ها، تامین اعتبار مورد نیاز، تعاونی‌های تولید و اتحادیه‌ها را داریم که طبق این مصوبه، یک‌هزار و ۱۰۰میلیارد تومان بودجه برای آن مصوب شد که تاکنون چهار استان برای اجرای این طرح نیز هدف گذاری شده است.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در شهرستان ملایر وجود دارد، به عنوان پنجمین استان ۱۰۰میلیارد تومان در قالب طرح کهکشان تعاون به این شهرستان اختصاص و ابلاغ خواهد شد.

مسکنی با اشاره به ظرفیت بالای صنعت مبلمان منبت و انگور به عنوان ۲برند جهانی این شهرستان، یادآور شد: از تعاونی مبل و منبت این شهرستان حمایت لازم خواهد شد و منابع مالی و تسهیلات را در اختیار این تعاونی قرار می‌دهیم.

وی با بیان اینکه در راستای زنجیره‌سازی و خوشه‌سازی این شهرستان برنامه های خوبی پیش بینی شده است، تاکید کرد: برای خوشه مُرواربافی شهرستان ملایر نیز تا پنج هزار نفر در قالب پشتیبانی مشاغل خانگی و در حوزه خیاطی تا ۲هزار نفر در قالب تعاونی حمایت می‌کنیم.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین آموزش را لازمه توسعه چرخه اشتغال به ویژه در بخش تعاون دانست و اظهار داشت: هر کشوری که در حوزه اشتغال موفق بوده، روی اشتغال پایدار و مهارت‌آموزی کار کرده و بدون شک برندینگ و مارکتینگ جزء لاینفک اشتغال است.

وی درباره تعاونی های حمل و نقل گفت: حمل‌ونقل به عنوان زیرساخت توسعه، عامل مهم تحرک‌بخش اقتصاد است که کارآمدی و توانمندی آن‌‌ها توسعه همه‌جانبه کشور را موجب خواهند شد.

مسکنی افزود:امروزه شاهد گسترش فعالیت‌ها و اثربخشی بیش از پیش خانواده بزرگ تعاونی‌های حمل‌و‌نقل عمومی مسافر و کالای کشور هستیم که بالغ بر ۲۴۷۰تعاونی فعال در این حوزه با عضویت ۴۵هزار نفر و ایجاد ۶۰هزار فرصت شغلی در بخش تعاون فعالیت دارند  و ۷۰درصد حمل و نقل عمومی جاده ای مسافر و ۲۵درصد حمل و نقل کالایی کشور توسط تعاونی های اتوبوسرانی – مینی بوس رانی و سواری کرایه محقق می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *